Relaties tussen mensen fascineren me zolang ik me kan herinneren. Hoe werken relaties? Hoe kun je met minder moeite loskomen van conflicten en verwijten met behoud van het contact? En hoe kun je in je (werk)relaties een balans vinden tussen krachtig voor jezelf opkomen enerzijds en succesvol (net- en) samenwerken anderzijds?

Naast mijn werk als relatie-coach, verzorg ik cursussen en teamdagen in het bedrijfsleven. De thema´s die daarin aan bod komen, zijn o.a.: balans tussen geven en nemen, omgaan met verandering (bijvoorbeeld door verlies), omgaan met (bijvoorbeeld man-vrouw) verschillen en de eigen plek innemen in de relatie.

Wat me zo aanspreekt aan systemisch werk is dat het op een zeer diep niveau inzichten aanreikt. De vaak gedeeltelijk onbewuste patronen in onze manier van communiceren worden lijfelijk voelbaar en herkenbaar. Ze zijn een echo van het antwoord wat we in onze prille jeugd formuleerden op dat wat we aantroffen in het leven. Of het nu gaat om liefdes-, familie- of werkrelaties, we handelen in tijden van spanning onbewust vaak precies zoals we het lang geleden geleerd hebben. Hoe meer we dit leren herkennen, hoe meer onderscheid er kan komen. Het herkennen van de eigen instinctieve reacties werkt bevrijdend. Opstellingen vormen daarom voor mij een krachtige aanvulling op andere coachingsmethoden in persoonlijk en professionele ontwikkeling. Ze openen een laag van ons bewustzijn waar we met het verstand niet kunnen komen.

Inge van de Vorst
Telefoon: 06 – 421 42 070
E-mail: inge@systemischeproeverij.nl